رسانه انقلاب: تدوین مبانی نظری هر یک از رشتههای هنری مانند سینما، موسیقی یا تجسمی از اهمیت بسزایی برخوردار است. این مبانی نظری میتواند عرفانی، فلسفی، علمی یا تاریخی باشد. بازخوانی این مبانی در هر کدام از قالبهای مذکور به فهم عمیق و بهتر علاقمندان آن رشته کمک شایانی میکند و درک آنها را از هنر تعمیق میبخشد.
هنرهای تجسمی مانند نگارگری، نقاشی و… بدلیل تعیّن و شکلپذیری منحصر بفردی که نسبت به دیگر اقسام هنر دارد، دارای مبانی نظری خاصی میتواند باشد که ریشه در عرفان، دین یا اسطوره داشته باشد و هنرمند و خالق اثر با الهامگیری از دایره معانی آنها دست به خلق چنین آثاری زده باشد. همین امر باعث میشود که بیننده به مفاهیم عناصر بصری پنهان و نهان اثر بیشتر دقت کند.
از سویی دیگر هنرهای تجسمی بدلیل آنکه از جذابیتهای سینمایی یا موسیقایی برخوردار نیستند، غالبا کمتر مورد توجه قرار میگیرند و بنابراین کار پژوهشی که تا به امروز پیرامون آن انجام شده باشد به میزان آثار علمی متمرکز روی سینما نیست. با توجه به این نکات، چاپ کتاب جدیدی در این حوزه قابل توجه و از اهمیت زیادی برخوردار است.
کتاب «بازخوانی مبانی عرفانی هنرهای تجسمی» نوشته آقای «رسول کمالی» که به تازگی از حوزه هنری چاپ شده است یکی از آثار مهم در حوزه پژوهش نظریهنری است که نقطه توجه خود را معطوف عرفان و شناخت عرفانی هنرمند از هستی و کیهان کرده است.
«بازخوانی مبانی عرفانی هنرهای تجسمی» با همان رویکرد معمول این دست آثار دسته بندی شده است، ولی محتوای آن استنتاجی از عرفان و سنت ایرانی است. نویسنده این اثر از آگاهی مناسبی نسبت به عرفان، هنر و رابطه این دو با یکدیگر و شناخت باطنی و نهان اجزای عناصر بصری دارد.
همچنین بخوانید:
تصویر ماندگار معماری اسلامی در خاطره ها
به این مطلب امتیاز دهید:
دیدگاه بگذارید
اولین نفری باشید که دیدگاه میگذارد