رسانه انقلاب: گوشه خیابان، کنار جاده و دل ازدحامهای مسیر ۷۰ کیلومتری پیادروی «نجف» تا «کربلا» سال گذشته فرصتی بوده است برای اولین اجرای ایده «تئاتر مردمی» که قرار است برای کسب دومین تجربه از سه شنبه ۱۰ مرداد به مدت سه روز در شش ایستگاه «مترو» تهران توسط «جنبش رسانه ای انقلاب» برگزار شود.
پویش تئاتر مردمی ققنوس قرار است در سه نوبت زمانی روز توسط شش گروه نمایشی در ایستگاههای پر رفت و آمد شهر تهران به نمایش درآید.
به گفته دبیر اجرایی «پویش تئاتر مردمی ققنوس»، موضوعات نوشته شده برای این نمایشها را «فقر و محوریتزدایی»، «اشرافیگری و سرمایهداری»، «عدالت و اقتصاد مقاومتی»، «ویژه خواری»، «محرومیت و استعمار» و «مدیریت جهادی» تشکیل میدهند.
مخاطب از بحثهای تعیین کنندهای است که در ادبیات رایج، باعث به وجود آمدن گونههای مختلف مانند « نمایش آوانگارد» و… شده است و گروههای مختلف با توجه به همین گزینش مخاطب به ارائه نظر پرداختهاند. «رسالت بوذری» از دستاندرکاران تئاتر بزرگ «شبهای شیدایی» در مصاحبهای گفته است: «یک مقداری دوستان هنرمند عرصه تئاتر ما پیله نبود ارتباط با مخاطب را باید پاره بکنند، اگر قرار است سالها در همین سالنهای صد نفره یا ۱۲۰ نفره محصور شویم، پس کی قرار است این هنر و این مدیوم بالاخره با مخاطب آشتی بکند؟ کی قرار است به میان مخاطب برود؟»
مقام معظم رهبری درباره مردمی شدن تئاتر در میان مردم تاکید دارند و در این رابطه میفرمایند: «وقتی که در یک جامعه بشر بخواهد از لحاظ مادی، معنوی، فکری و ذهنی کمال پیدا کند، باید هنر در او رشد پیدا کند. اعتقاد ما این است؛ یعنی این از اصول جهان بینی ماست که هنرها باید همه رشد کنند، از جمله هنر نمایش که از بسیاری از انواع دیگر هنر زبانِ رساتر و بلیغ تری دارد. البته امتیازاتی هم شعر یا قصه یا برخی هنرهای دیگر دارد که نمایش ندارد؛ اما یقیناً خصوصیاتی هم نمایش دارد که بقیه شعبههای هنر فاقد آن است. لذا بنده قویاً طرفدار این فکر هستم که به هنر نمایش بپردازیم. در گذشته هم ظاهراً این هنر خیلی در جامعهی ما بین تودهها و قشرهای مردم جا نیفتاده بود و امروز که روز حضور همه جانبه مردم در صحنههای زندگی است این هنر باید مردمی شود و چقدر خوب است این که برادران گفتند در خیابانها و گذرگاهها ترتیب داده میشود، این کار اگر رواج پیدا کند بسیار کار خوب و جالبی است. منتها برادرانی که سررشته دار این امور هستند توجه کنند که هر چه هنر حساستر و هر چه پیام مهمتر باشد، وسواس و دقت در مورد وسیله ابلاغ این پیام هم باید بیشتر باشد».
هم چنین بخوانید:
تئاتر مردمی هیچ نسبتی با تئاتر آوانگارد ندارد
به این مطلب امتیاز دهید:
دیدگاه بگذارید
اولین نفری باشید که دیدگاه میگذارد